mann i kontorlandskap

Mange bedrifter velger i dag å benytte seg av skytjenester. Det kan gi bedre fleksibilitet, og trygghet i å vite at filene, innboksen og programmene dine er tilgjengelige der du trenger dem. 

Men hva er egentlig en skytjeneste, og hvilke fordeler gir det deg? 

Les også: Backup-løsninger fra Teknograd 

Skytjenester – hva er det?

Skytjenester i denne sammenheng omfatter alt fra backup-løsninger til applikasjoner, som ligger lagret i skyen. Det gir deg bedre fleksibilitet, og du har tilgang til dataene dine hvor enn du befinner deg. 

En annen fordel er at skytjenester ofte er skalerbare, og raskt kan endres dersom du får flere ansatte eller vil redusere kapasiteten. Flere tjenester er også rimeligere når de er skybaserte. 

Dataene dine lagres på store, eksterne servere, som du alltid har tilgang til via nettet. Du slipper også å bekymre deg for å miste filer eller programmer dersom noe skulle skje. 

Ekstra tilgjengelighet med skytjenester

Et av de største trumfkortene til skytjenestene er tilgjengeligheten. Alt du trenger er alltid tilgjengelig, enten du bruker nettbrett, datamaskin eller mobil. Du kan bruke nettleseren din for å få tilgang til alt du har behov for. 

I tillegg slipper dine ansatte problematikken med overskriving av filer, som ofte kan skje dersom flere eksempelvis skal jobbe i samme dokument. 

Les også: Microsoft 365

Lagring på trygge servere

Du kan selvfølgelig også velge en hybridløsning, der du kombinerer lagring i skyene med en sentralt plassert serverløsning. Det betyr at du kan lagre dine data via en server plassert i et datasenter. 

Hos Teknograd lagres serverne i en toppmoderne datahall i Oslo gjennom Basefarm, som betyr kort responstid og enkel tilgang til dine data. Du kan velge mellom å plassere serveren din i U-plass, eller i et rack. 

Vi leier plassen, og du vet at den er lagret i sikre omgivelser med optimal sikkerhetshåndtering og med stabil strømtilførselsinfrastruktur. 

Trenger du skytjenester?

I Teknograd har vi et bredt utvalg skytjenester, og vet hvilke løsninger som passer best for ditt behov. Ta kontakt for å finne riktig løsning for din bedrift.